Velikonoce jsou tady a tradice velí slavit?! Jak to máte vy s tímto svátkem...? U nás slavíme den volna navíc a abychom nějak dodrželi tradici, zvolili jsme dnes jako ingredienci mrkev (zajíčkové by se zaradovali, no ne?) ;)
A (nejen) velikonoční mrkvový dort byl na světě:
Tak tyto malé drobnosti udělaly hodně práce, a stačilo k tomu tedy pouze:
150g másla
150g hnědého cukru
70g prosáté hladké mouky
lžička sody
špetka skořice
špetka nastrouhaného hřebíčku
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka zázvoru (je-li chuť)
150g strouhané mrkve
3 vejce
Postup je jednoduchý, smícháme máslo s cukrem do nadýchané hmoty a přidáme žloutky po jednom. Pak už jen přidat prosátou mouku, koření a nakonec vmíchat našlehané bílky (pro tužší konzistenci přidejte špetku soli).
Dát do vymazaného pekáčku (já měla nepřilnavou formu a pak s tím byl trošku boj, ale výsledek byl i přes malé komplikace parádní) a v předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 30 minut.
Na toping:
Smíchame ricottu s moučkovým cukrem a šťávou z jednoho citronu a pro dokonalý efekt přidejte kapku vanilkové esence. Ta udělala divy! ;)
Potřeme s ní vychladlý koláč a může se podávat.
Můžete posypat lehce skořicí a dochutit nasekanými mandlemi nebo vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!
...jen tak mimochodem, byt nám právě voní levandulí, tak jedno foto pro radost:
mnam! asi se na to vrhnu!
OdpovědětVymazatJen do toho, je to bomba!
OdpovědětVymazathmmm mnam mnam mnam, asi som hladna, arasidove maslo lyzickou nepomohlo :P
OdpovědětVymazatTak teď už pomůže na hlad jedině ten carrot cake :D ;)))
OdpovědětVymazatMarilyn <3
OdpovědětVymazatLooks sooo good!
OdpovědětVymazatHappy Easter!
In Fashion and Style
Lucia: Ano ;)
OdpovědětVymazatChristie: Thank you...and tasted even better ;)) Happy easter to you too!
Marilyn je klasika, mám doma dva obrazy :) krása!
OdpovědětVymazat