"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

neděle 24. dubna 2011

"Easter" carrot cake

Velikonoce jsou tady a tradice velí slavit?! Jak to máte vy s tímto svátkem...? U nás slavíme den volna navíc a abychom nějak dodrželi tradici, zvolili jsme dnes jako ingredienci mrkev (zajíčkové by se zaradovali, no ne?) ;)
A (nejen) velikonoční mrkvový dort byl na světě:




Tak tyto malé drobnosti udělaly hodně práce, a stačilo k tomu tedy pouze:

150g másla
150g hnědého cukru
70g prosáté hladké mouky
lžička sody
špetka skořice
špetka nastrouhaného hřebíčku
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka zázvoru (je-li chuť)
150g strouhané mrkve
3 vejce

Postup je jednoduchý, smícháme máslo s cukrem do nadýchané hmoty a přidáme žloutky po jednom. Pak už jen přidat prosátou mouku, koření a nakonec vmíchat našlehané bílky (pro tužší konzistenci přidejte špetku soli).
Dát do vymazaného pekáčku (já měla nepřilnavou formu a pak s tím byl trošku boj, ale výsledek byl i přes malé komplikace parádní) a v předehřáté troubě na 180°C pečeme cca 30 minut.

Na toping:
Smíchame ricottu s moučkovým cukrem a šťávou z jednoho citronu a pro dokonalý efekt přidejte kapku vanilkové esence. Ta udělala divy! ;)
Potřeme s ní vychladlý koláč a může se podávat.

Můžete posypat lehce skořicí a dochutit nasekanými mandlemi nebo vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!




...jen tak mimochodem, byt nám právě voní levandulí, tak jedno foto pro radost:

8 komentářů:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...