"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

úterý 29. listopadu 2011

Pod pokličkou...

I když se může zdát, že máme čím dál méně článků za poslední dobu, nezahálíme a pokud to čas dovolí, vaříme vesele dál a fotíme do zásoby, protože jednoho dne (jako dnes) dojde na to, že tu ukážeme, co všechno jsme v poslední době ukuchtili, ale nestačili na blog dát (protože jako každý "normální" člověk trávíme většinu dne v práci a občas se tetelíme jen na to, jak večer přijdeme domů a upadneme do postele, a tak romantická představa ťukání do klávesnice á la Carrie Bradshaw v kuchařské zástěře vezme za své).

Většina lidí začíná den snídaní...snídaně milujeme, ne vždycky je ale čas si ráno něco uvařit. To co stihneme jste mohli vidět v minulém článku a složitější snídaně si necháváme na víkend. Přes týden ale nesmí chybět jedna věc - dobrá káva. Za sebe můžu říct, že kávu miluju. Ne, nejsem žádný znalec ani odborník na přípravu, ale káva mi zkrátka chutná a umí mi perfektně nastartovat den a nepotřebuji žádná složitá zařízení na její přípravu. V tomto jsem docela staromilec, obyčejný mokatier na mletou kávu mi stačí a navíc dostanu mnohem lepší kávu než když se musím spokojit s nějakou instatní břečkou (třeba v práci). Jo, a aby toho nebylo málo, rád si do kávy dopřeju i pořádnou dávku mléka (už slyším ty rádoby poučky, že se tím káva rujnuje, bla, bla, bla...kašlu na to).




Obědy jsou v práci většinou pasé, jelikož se mi většinou stane, že musím dodělat nějakou práci přes poledne a pak mi akorát zbude čas na skok do lahůdek. Sem tam se mi podaří dostat se do masny na Hlavním nádraží tu v Brně, kde mají teplý pult...a taky věčně narváno...za pár kaček tam člověk najde výbornou klasiku (pečené kuře, kuřecí rolky se zelím, výpečky, řízky, sekanou a moře dalšího plus spoustu různých příloh). Takže...standardní neuspěchané obědy zase spíš o víkendu :-)






Večer nás občas/pravidelně přepadne nepřekonatelná touha na něco sladkého a jsme ochotni kvůli tomu i chvilku v kuchyni strávit. V tomhle momentu nás napadnou pouze 2 slova: Leila Lindholm. Je to naše švédská inspirace a její kuchařka A piece of cake je přímo perfektní.




A co vy? Jak u vás vypadá běžný týden vs. vaření a "pravidelná strava"? Nosí se to ještě vůbec?

6 komentářů:

  1. ach mam hlad!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Psát o jídle po 19 hod večerní je trestné! A kdo říká, že není, je vychrtlá mrcha :P
    My máme +/- pravidelné obědy, ale později (tak 17-18 hod) :D To už jsou vlastně večeře, že?! Nj, ale jako sovy to tak fakt máme ;o) Víkendy jsou lepší, protože máme alespoň 1x za víkend maso! Sladké a moučníky řeším nejčastěji v noci...začínám péct kolem 22 hod *magor*

    Ta kávička...MILUJU!

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si obedy nosím do práce :) ale som teraz hladná! sladké, mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. to SIENA.STYLE: to my taky, věčně :D

    to Boruvk_a: naopak 22. hodina přeje nejlepším kulinářským výsledkům :D jaký máš nej moučník?

    to Lucia Jesenská: o to jsme se pokoušeli taky, ale nevydrželi jsme ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. @Bohemian Life: Když to vezmu jako nej buchtu, tak rychlá a dobrá mi přijde "jeselká buchta" nebo-li Šalamounovy řezy. Miluju i hraběnku, ale takovou jako dělá skorotchýně prostě neumím. Její je fantastická! A pak skvělá klasika - piškot. roláda s pařížským krémem ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm, všechno to vypadá naprosto fantasticky. Nechcete nás někdy pozvat na baštu? No raději ne, ještě by si na to manžel zvykl a chtěl by mít navařeno každý den...:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...