"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

sobota 5. listopadu 2011

Kremrole



Těsto:
250 g hladké mouky
120 ml smetany ke šlehání
120 g másla
1 žloutek
1 vejce na potření

Na krém:
1 sáček vanilkového pudinku
mléko
trošku másla
moučkového cukr dle chuti
vanilková esence (alternativou může být vanilkový cukr)

Hned na začátek nemůžu nezmínit, že tento recept se povedl vždy a chutná parádně! Vyzkoušené...ne samolibé ;)

Ingredience na těsto smícháme a necháme v lednici aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň, klasická příprava pudinku dle návodu na sáčku, jen dávám méně mléka tak, aby se daly "roury" plnit a náplň zůstala na místě (aspoň do doby, než budou snězeny). Nemáme doma moc v oblibě ztužovače a podobné "pomocníky" v kuchyni, a toto je fajn způsob se tomu vyhnout a být spokojena s výsledkem. Jak je nachystáno, odstavíme a necháme chladnout.

teď je čas na těsto, po částech si ho rozválíme na menší obdélník a rozkrájíme na plátky, tak, aby velikostí seděly na kovové trubičky.
Tak postupujeme, dokud se nespotřebuje těsto, potřeme vajíčkem (důležitá část!)a dáme péct cca na 15 minut do vyhřáté trouby.
Doporučuje se stahovat kremrole z tyčinek až vychladnou, já preferuji po chvíli po vytažení z trouby s troškou opatrnosti stáhnout ještě za tepla...vždy se vyplatilo.
Jak jsou kremrole vychladlé, můžeme plnit a následně už jen užívat.

Mojí radostí nakonec bylo položit kremrole na náš oblíbený starožitný talířek a sledovat jak z něj postupně mizí.

1 komentář:

  1. Ó la lá....vy pokušitelé:)
    Opět nádhera, do které bych se s chutí pustila.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...