Při dopolední honbě za obědem na mě zpoza regálu v obchodě vykoukla řada plechovek cizrny. A jelikož jsem neměl náladu vymýšlet složitosti na večeři, lapnul jsem dva kousky do košíku s tím, že se konečně pustím do výroby hummusu. V práci jsem ještě mrknul na webovky Apetitu, abych zjistil co a jak a doma se pustil do práce. Výroba je super speedy a nezabere déle jak 10 minut. Nedržel jsem se žádného konkrétního receptu, řídil jsem se hlavně svojí (naší) chutí. Jak výsledek dopadl posuďte sami:
před
po
Na hummus bude potřeba:
2 plechovky cizrny
olivový olej
2 stroužky česneku
sůl, pepř, paprika (v našem případě uzená)
Můžete přidat:
sezamový olej nebo sezamovou pastu
bílý jogurt
drcené chilli nebo chilli olej
citronová šťáva
Cizrnu sceďte (doporučuji nechat nálev stranou, může se hodit), vložte do mixéru, přidejte trochu olivového oleje (kolik snesete), sůl, pepř, nastrouhané česnekové stroužky, papriku a rozmixujte na kaši. Pokud se na první pokus nepovede nezoufejte, přidejte trochu nálevu a zkuste to znovu. Já si nálev "inteligentně" vylil, použil jsem tedy zbytek jogurtu a trochu (fakt jen trochu) zákysu. Jakmile se vám podaří rozmixovat všechny ingredience ochutnejte. Pokud vám bude chutnat, podávejte, pokud ne dochuťte dle potřeby. U nás se servírovalo s kukuřičnými tortilami, ale nechám plně na vás, s čím si hummus dáte. Dobrou chuť.
mňam, hummus mám ráda, měla jsem ho sice zatím jen jednou, ale moc jsem si na něm pochutnala! a taky mi ho vařil milý=)
OdpovědětVymazatU nás to dnes taky byla práce mužské polovičky a já byla tou chutí ohromena! Opravdu to stojí za to vyzkoušet! ..i jako super tip na párty ;) Brzo budem muset nějakou zase uspořádat :)
OdpovědětVymazatmnam. normalne sa idem asi obliect a vyrazim do obchodu, taku chut som dostala !! dakujem za tip :)
OdpovědětVymazatRádo se stalo! :) ..pak nám poreferuj, jak se podařilo a hlavně jak chutnalo ;)
OdpovědětVymazatUž jsem to jednou měla...málem jsem sežrala celou misku... tenkrát sem dostala recept na cizrnu ktera se musela varit od zakladu... a nedopadlo to zrovna dobre... plechovku cizrny mam ted doma a porad se bojim ji otevrit..ode dneska se uz bat nebudu..diky mo za recept a tenhle blog budu fakt sledovat protoze sem taky takovej nadsenec no vareni a peceni :-)
OdpovědětVymazat