"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

středa 9. února 2011

Sunshine soup

Jakkoliv to může znít jako klišé, toto jídlo mi opravdu dokáže rozzářit večer po náročném dni v práci. Nejen, že je chutné a jednoduché, ale hlavně je rychlé. Většinu věcí najdete doma v lednici a samotná příprava vám nezabere více jak 15 minut. Původní verze od Nigelly obsahovala žlutou papriku a česnek, ale protože se s nimi můj žaludek nekamarádí tak, jak bych si přál, nahradil jsem tyto dvě ingredience vločkovým chilli a zázvorem. Objem je stavěný pro
2 – 4 osoby, ale vzhledem k chuti výsledku stačí sotva pro 2.

Jak na to? Připravte si následující:

1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 cibule, veliká dle vašeho uvážení
500 g mražené kukuřice
0,7 l drůbežího/zeleninového vývaru (zkuste se vyvarovat těch z kostky)
sůl
pepř
vločkové chilli (tolik, kolik to chcete pálivé)
sušený zázvor (pokud zvolíte čerstvý, tak se bavíme o cca 1 cm kousku)
50g másla

Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci o objemu cca 3 l rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli. Zlehka, nechejte ji spíše světlejší. V tomto momentu, do vzniklého základu, osobně přidávám chilli i zázvor, vůně koření se tak pěkně rozvine. Pozor na to, abyste koření nespálili, jde nám prakticky jen o prohřátí, nikoli o osmažení. Máte? Výborně, teď už jen vsypte mraženou (nikoli rozmraženou) kukuřici a zalijte vývarem. Nechejte provařit, ochutnejte a pokud jste spokojeni s měkkostí kukuřice doplňte o sůl a pepř dle libosti.
V hrnci vám teď bude plavat kukuřice v ochuceném vývaru a nebude to vypadat moc sexy. Pomůže mixér. Celou dávku vložte do mixéru a rozmixujte na kaši. Jakmile provedete, vlijte zpět do hrnce, vložte máslo, nechejte jej rozpustit a servírujte. Osobně přidávám trochu nastrouhaného výrazného sýra (cokoli je doma) a zašplíchnu chilli olejem. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...