Jakkoliv to může znít jako klišé, toto jídlo mi opravdu dokáže rozzářit večer po náročném dni v práci. Nejen, že je chutné a jednoduché, ale hlavně je rychlé. Většinu věcí najdete doma v lednici a samotná příprava vám nezabere více jak 15 minut. Původní verze od Nigelly obsahovala žlutou papriku a česnek, ale protože se s nimi můj žaludek nekamarádí tak, jak bych si přál, nahradil jsem tyto dvě ingredience vločkovým chilli a zázvorem. Objem je stavěný pro
2 – 4 osoby, ale vzhledem k chuti výsledku stačí sotva pro 2.
Jak na to? Připravte si následující:
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 cibule, veliká dle vašeho uvážení
500 g mražené kukuřice
0,7 l drůbežího/zeleninového vývaru (zkuste se vyvarovat těch z kostky)
sůl
pepř
vločkové chilli (tolik, kolik to chcete pálivé)
sušený zázvor (pokud zvolíte čerstvý, tak se bavíme o cca 1 cm kousku)
50g másla
Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci o objemu cca 3 l rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli. Zlehka, nechejte ji spíše světlejší. V tomto momentu, do vzniklého základu, osobně přidávám chilli i zázvor, vůně koření se tak pěkně rozvine. Pozor na to, abyste koření nespálili, jde nám prakticky jen o prohřátí, nikoli o osmažení. Máte? Výborně, teď už jen vsypte mraženou (nikoli rozmraženou) kukuřici a zalijte vývarem. Nechejte provařit, ochutnejte a pokud jste spokojeni s měkkostí kukuřice doplňte o sůl a pepř dle libosti.
V hrnci vám teď bude plavat kukuřice v ochuceném vývaru a nebude to vypadat moc sexy. Pomůže mixér. Celou dávku vložte do mixéru a rozmixujte na kaši. Jakmile provedete, vlijte zpět do hrnce, vložte máslo, nechejte jej rozpustit a servírujte. Osobně přidávám trochu nastrouhaného výrazného sýra (cokoli je doma) a zašplíchnu chilli olejem. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat