"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

středa 16. února 2011

Viva Mexico

Včerejší večer byl pro nás ve znamení sportu - plavání a plavání :) Takže večeře byla trošku pozdější a o to měla být rychlejší a ne těžká pro trávení. Kdo by chtěl jít spát s nacpaným břichem do postele a vařit si o půlnoci mátový čaj, aby se ulevilo? No moc zvednutých paciček nevidím :D
Recept je vyzkoušený, často dělal společnost na našich home parties a rodinných sešlostech, vždy úspěšně.
Suroviny jednoduché, nádobí málo a chuť veliká? Jdeme se na to podívat.
Takto se začalo a na druhé fotce vidíte jak to dopadlo, ale zas tak moc jednoduché to zase není,tak na to půjdeme postupně:




Suroviny pro guacamole:

3 zralá avokáda (ne tvrdá, ne moc měkká)
1 větší rajče (nebo cca 10 cherry rajčátek)
1 menší cibule
1 citrón
sůl
pepř
chilli (vločky nebo můžete 1 střední sušenou papričku)
tortily


Postup:

Avokáda rozkroj na poloviny, viz obrázek níže, a čajovou lžičkou naškrábej do misky, hmota by měla jít snadně, jako by jste lžičku zabořili do másla. Pokud to nejde, je avokádo málo zralé, pokud jsou na něm hnědé stopy, je to moc a nebude Ti to chutnat. každopádně pecky z avokáda NEVYHAZOVAT!
Jak je hmota v misce, vidličkou rozmačkej aby nebyly velké kusy. Ale nepravidelnost je krásná, proto kousky na závadu nejsou.
Jak je rozmělněno, přidej na jemno nakrájené rajče/rajčata, cibuli a šťávu z poloviny citronu. Přidáme sůl, pepř a chilli.
Se solí a pepřem nešetři, citron a avokádo toho dost pohltí, ale dochucovat postupně, aby toho nebylo přespříliš.
Pokud je třeba, můžeme dát ještě druhou polovinu citronu. Vše se řídí tvojí chutí!
Vše promíchat a je hotovo.
Posledním krokem jsou pecky. Ty vtlač do směsi, udrží Ti barvu guacamole stále zelenou, ale tak to udělej jen v případě, že si guacamole necháš chvíli zaležet kvůli chuti. Bez nich by mohlo totiž ztmavnout.
Pokud děláš čerstvé (bude okamžitě konzumováno), pecky by byly jen na obtíž, takže šup s nimi do koše - miska bude stejně za chvíli prázdná ;)

A poslední detail - guacamole nabíráme tortilovými chipsy! Mňam a dobrou chuť!

PS: Ještě můžete udělat jednu vychytávku, pokud máte moc nevyužitého času a nádobí. Místo tortilových chipsů si kupte tortily, ty si nakrájejte do požadované velikosti a na rozpáleném oleji smažte do zlatova! Pak se nezapomeňte pochlubit! :)






Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...