"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

čtvrtek 17. března 2011

Kooky cookies


"Mám chuť na sladký"...tak to si říkám už asi týden, někdy v odpoledních hodinách při plném pracovním nasazení! Aspoň kousek čokolády, kdybych měla, to by stačilo na energii a taky na potlačení té....rozežranosti? Řekněme si to upřímně, kdo by ale občas nepomyslel na nějakou tu sladkosti po náročném ránu. Tak jsem se rozhodla, že musím doma něco vytvořit, abych si (nám) udělala takovou menší zásobu mini dezertu do práce, kdyby ta mlsná zase přišla.
...a protože Joy of baking je studnice nekonečných nápadů, tak jsem se tam dnes nechala inspirovat. Recept najdete zde. Ó ano, to co vidíte na fotkách tam a na fotkách tady je rozdíl, řekla bych docela markantní! :)
Ale kdo by neriskoval, nic, nezíská, no ne? Na brusinky nebyla chuť a místo nich jsem objevila sušené jahody! Mandle nahradily pistácie (i když ty milujeme) a přidalo se navíc kakao a kousek hořké čokolády na nakrájené kousky. Čokoláda je závislost, ale děláme to pro zdraví (u nás doma jen kvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda). To vše v hvězdné sestavě. A tadaaa :)





PS: Všimli jste si, že chybí v receptu jako ingredience máslo? ;)

8 komentářů:

  1. Tve kakaove vypadaji dobre. Celkove napad takovych dlouhych cookies je skvely ! Fakt, ze tam neni zadne maslo je vice nez uctihodny :)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to moc dobře, určitě to dneska udělám, protože jsem se vzbudila s bobrou náladičkou=)

    OdpovědětVymazat
  3. bože, hned by som si dala! posli !!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Klára: Děkuju. Tvarově je to fajn změna. A už se těším na odpoledne na sváču :)I když máslo je máslo :D
    Suzinqa: ..a nejen vypadá! ;)
    Iva: Super, jen do toho, není to nic složitýho. A pak dej vědět jak chutnaly! ;)
    Známa Neznáma: Ještě máme, přijeď ;D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to skvěle, dala bych si :)

    OdpovědětVymazat
  6. Joy of baking - vynikající záležitost, ale ještě jsem nic nezkoušela. Chtělo by to poslat za mnou posla s touto pochoutkou ;-). Pistácie a jahody musely být opravdovou "třešničkou" na dortu ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. @Vivi: Tak příště pošlem posly, nebo se za náma rovnou pošli ;)
    V Joy je už joy nahlížet na recepty a minimálně inspirovat se a tvořit alternativy! Chutím se meze nekladou! Tak hurá na to! :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...