"Imperfection is beauty, madness is genius, and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." MM

úterý 15. února 2011

Inspiration



Dnešní příspěvek bude trošku jiný... ale jen trošku. Už nějakou chvíli se poohlížím po inspiraci co si dát dobrého, co si dát na večeři (to běžně s přítelem diskutujem během dne po skypu) a občas bez jasného výsledku. Proto často rozhodne, co dům dal a případné inspirace z knih..a jsme u jádra věci.
Inspirace nás provází celým životem, obzvláště ty, kteří musí být tvůrčí, musí jít stále kupředu, sledovat trendy, ať už v módě, líčení, ale i třeba v jídle.
Co vy na to? Myslíte si, že také oblast jídla a požitků má své trendy a jaké?
Já se možná mýlím, ale myslím si, že trendem je to, co lidem chutná, je to individuální a stále více se v kuchyních vracíme ke klasice, jídlům typickým pro svoji oblast. Má to samozřejmě své opodstatnění, každá domácnost, kdekoli na světě vařila z těch ingrediencí, které byly maximálně dostupné, nejlépe pokud šly vypěstovat na poli nebo odchovat na dvoře/nebo chlívě, případně ulovit :).
Ale člověka láká kolikrát i to, co pro něj typické není, pokud z toho nehrozí na první pohled a sousto zažívací obtíže. Baví mě to čím dál víc, zkoušet typická jídla, a nejen ty naše česká, i když omáčky a polévky, tak ty u nás máme rádi.
Já se musím k něčemu přiznat, dnes jsem si neudělala radost novým topem nebo botkama....ale něčím naprosto inspirujícím, a vypadá to, že na dlouho :D (doufejme).
Jak bude doručeno do mých rukou, podělím se o radost a dojmy, spolu s nějakou fotostory...tak uvidíme.
Těším se na (staro)novou inspiraci! Ale si ještě musím 2-3 týdny počkat..

zdroj fotky zde

2 komentáře:

  1. Asi novou kuchařkou,že? no každopádně ten rendlík na fotce je taky krása :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bingo :) ..jsem na to zvědavá, je pro mě taková speciální - jak bude doma, "pochlubím" se fotkama a pak snad budou příspěvky díky nové inspiraci přibývat! A rendlík i s obsahem má své kouzlo :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...